mail@lachcompany.nl

+31 (0)6 47 432 440 


Hoe onze hersens werken  

Je zou kunnen zeggen dat er twee denksystemen zijn. systeem 1 verloopt snel, intuïtief en automatisch. En systeem 2 verloopt langzaam, bewust en rationeel.

Het grootste deel van ons denken verloopt via systeem 1, Onbewust en automatisch. En gelukkig maar want als we over alles wat we doen en ervaren bewust zouden moeten nadenken worden we gek. 

Systeem 2 gebruiken we als we nieuwe dingen gaan doen, als we iets gaan leren, nieuwe ervaringen opdoen. Daarvoor is het noodzakelijk om bewust en rationeel 'aanwezig' te zijn zodat we het later nogmaals kunnen doen. We maken als het ware een nieuwe route aan in onze hersenen. Als die route er eenmaal ligt zullen we hem keer op keer nemen als we bij een zelfde situatie komen. En hoe vaker we hem nemen, hoe meer hij ingelopen is en hoe minder bewustzijn we nodig hebben om van A naar B te komen. 

Allemaal heel handig natuurlijk al dat automatische onbewuste denken maar wat nou als je bij een bekende situatie komt en je wilt niet over die bekende route van A naar B maar je wilt iets anders, je wilt ontwikkelen, je wilt een compleet nieuwe oplossing? Dan lopen we vaak vast. Het blijkt heel lastig om uit onze vaste denkpatronen te komen en om los te laten wat er is. En dan hebben we dus een ander soort denken nodig.

 

Creatief Denken

Creatief Denken is een manier om uit onze vastgeroeste denkpatronen te komen, iets nieuws te ontwikkelen en nieuwe wegen te zoeken. Bij Creatief Denken gebruiken we verschillende tools om van gebaande paden af te wijken, uit het gareel te lopen en dingen te bedenken die nog nooit iemand bedacht heeft.

Tijdens een training Creatief Denken leren de deelnemers andere wegen te bewandelen in hun denksysteem waardoor ze nieuwe oplossingen voor bestaande problemen kunnen ontwikkelen. 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de Creatief Denken training neem dan contact met ons op.

 

    Doel: 
  • Kennismaken met Creatief Denken,
  • Nieuwe oplossingen voor bestaande problemen genereren,
  • Creatief Denken leren inzetten in werkomgeving.
    Duur:
  •  1 dagdeel
   Deelnemers:
  •  4 tot 50 personen
   Kosten: 
  •  Op aanvraag

 

 

 


 

 Naar beginpagina  

 

LACHCOMPANY.nl * KvK 34373920 * +31 (0)6 47 432 440 * mail@lachcompany.nl